Heute wird aber gebacken!
Hallo
kleine Welt,
"Aber heute wird gebacken!"
Hier
lege ich dann mein Kindesvetorecht über die Backergebnisse ein: Mein
absoluter Favorit, das Beste, was man nur zu Weihnachten zu stande
bringen kann, der König des Christengebäcks sozusagen, sind diese
Weihnachtsbrownies.
Wer
Schokolade und Weihnachten liebt, wird dieses Rezept nicht mehr
hergeben. Wie es geht, zeige ich euch heute!
Hello little world!
My mum and me are both little christmas elves. By the beginning of december, we start decoarting like crazy and get very nostalgic. Like, just look how dramatically I've laid the star anise on the chopped chocolate! My friends say, on Christmas, I'm even more a child than I am anyway. Well, yes, I might bake a litttle more than the usual person ... and I might also buy much too many fairy lights and put them all up everywhere in my house then ... and OKAY, I admit I like turning on the singing and dancing plastic Father Christmas and laugh at him! But I enjoy Christmas, is that so childish?
But let's get back to the main subject of this post. Baking! My father is the complete opposite of my mum in the pre-christmas time. He keeps her from listening Christmas songs when she wants to do so already in October (but he can't control what she listens to when no one's home ...). But at the latest on the first sunday in Advent, she can't hold it back anymore and decides already at the breakfast table:
That's the part when I come into the game. She would always bake with me the things I want, and so, I frequently decide to bake the brownies whose recipe I want to show you today!
They are my absolute favourite Christmas brownies ever! They are the King of Christmas biscuits, and if you like Christmas, you will also like those brownies.
Hello little world!
My mum and me are both little christmas elves. By the beginning of december, we start decoarting like crazy and get very nostalgic. Like, just look how dramatically I've laid the star anise on the chopped chocolate! My friends say, on Christmas, I'm even more a child than I am anyway. Well, yes, I might bake a litttle more than the usual person ... and I might also buy much too many fairy lights and put them all up everywhere in my house then ... and OKAY, I admit I like turning on the singing and dancing plastic Father Christmas and laugh at him! But I enjoy Christmas, is that so childish?
But let's get back to the main subject of this post. Baking! My father is the complete opposite of my mum in the pre-christmas time. He keeps her from listening Christmas songs when she wants to do so already in October (but he can't control what she listens to when no one's home ...). But at the latest on the first sunday in Advent, she can't hold it back anymore and decides already at the breakfast table:
"Let's bake today!"
That's the part when I come into the game. She would always bake with me the things I want, and so, I frequently decide to bake the brownies whose recipe I want to show you today!
They are my absolute favourite Christmas brownies ever! They are the King of Christmas biscuits, and if you like Christmas, you will also like those brownies.
Rezept:
200g
Butter 200g butter
200g
Kouvertüre oder Schokolade in zartbitter 200g dark chocolate
4
Eier 4 eggs
200g
Zucker (sugar) 200g sugar
120g
gemahlene und/oder gehackte Nüsse 120g chopped or/and ground nuts
100g
Mehl 100g flour
10g
Weihnachtsgewürz (gibt es in einem Päckchen 10g christmas spices (cinnamon,
fertig gemischt, ihr könnt aber auch Zimt, Karda- ground cloves, anise, ... all of
mom, gemahlene Nerlken usw. einzeln kaufen) that things smell like christmas!)
fertig gemischt, ihr könnt aber auch Zimt, Karda- ground cloves, anise, ... all of
mom, gemahlene Nerlken usw. einzeln kaufen) that things smell like christmas!)
optional:
ein Schuss Rum optional: a dash of rum
- Zuerst zerkleinert ihr die Schokolade (im Mixer o.ä.). Wie sehr, hängt von euch ab, ich persönlich mag relativ große Stücke, ihr könnt sie aber auch ganz klein mahlen.
- Die Sckokolade vermischt ihr dann mit der Butter. Dann nehmt ihr eine neue Schüssel und mixt die vier Eier mit dem Zucker, indem ihr erst die vier Eier miteinander kurz verrührt und dann den Zucker hineingebt.
- Falls ihr zu zweit backt, kann der oder die andere schonmal diesen Schritt hier machen, während der andere rührt: Mehl mit den Nüssen und dem Gewürz mischen.
- Nach den 10 Minuten wird dann die Schokolade zu der cremigen Eiermasse dazugeben.
- Danach kommt die Mehl-Nuss-Mischung hinzu (ab dem Punkt, an dem das Mehl dabei ist, möglichst kurz rühren). Wer will, kann jetzt noch den Rum hinzufügen.
- Auf dem Backblech verteilen und bei etwa 180°C in den Ofen (~ 20 min., Achtung: kann je nach Dicke des Teiges variieren!)
Ich sage euch, das, was ihr dann
schmecken werdet, ist die pure weihnachtsliche Vorfreude, die eure
Geschmacksnerven streichelt! Jedes Jahr werden diese Brownies
gemacht, mehrmals, und es gibt meiner Meinung nach kaum etwas Besseres!
Hast du noch ein Foto von der Endkreation? :)
AntwortenLöschenIch wünschte ich hätte - die Brownies waren danach schneller weg, als ich ein Foto schießen konnte! ;)
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